Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ormeignies

Snel energie vergelijken in Ormeignies? Via energiehunter.be vind je supersnel alle relevante leveranciers zoals Mega en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Ormeignies prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je op deze pagina belangrijke info over zaken als onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende aanbieders in een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Ormeignies?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ormeignies. Van Antargaz tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ormeignies is voor jouw situatie? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Via de vergelijkingstool tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ormeignies, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Door middel van selecties in de tarievenvergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ormeignies

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Online account
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Ormeignies heet Interlux. De kosten voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Ath is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Ormeignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • Populaire CV: Bosch
 • Groene stroom: 33,30%
 • Centrale postcode: 7802
 • Mazout verbruik: 2700 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-ormeignies

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Ormeignies is dat gemiddeld 1415 m3 & 3330 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle beschikbare energieleveranciers. Van alle contracten achterhaal je info over type energie, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ormeignies, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieder gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw aanstaande maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ormeignies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €270 winst geven. Evenwel, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be tref je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaartip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigadvies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktische tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ormeignies. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Ormeignies. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de gekozen gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE en ook ZENO. Ook neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De aankomende gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze vergelijker bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.wasewind.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ormeignies vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ormeignies en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ormeignies

De meeste energiemaatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Ormeignies. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de selectie “Groene Energie uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Ormeignies vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Ath zijn er meerdere plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7802. Als inwoner van deze plaats kan je vaak zeer betaalbaar meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van OCTA+ juli 2024.