Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neerwaasten

Gemakkelijk energie vergelijken in Neerwaasten? Geholpen door de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle erkende maatschappijen als bijvoorbeeld Eneco & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Neerwaasten de laagste prijs biedt. Daarbij verzamel je op deze website waardevolle info over zaken als bijvoorbeeld energieproblemen en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Komen-Waasten
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 230,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Neerwaasten?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Neerwaasten. Van Engie tot een speler als Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 providers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neerwaasten is voor jouw situatie? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze handige vergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Neerwaasten, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van selecties in de energievergelijker achterhaal jij eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Neerwaasten

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Neerwaasten betreft Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Komen-Waasten valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Neerwaasten

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Komen-Waasten
 • Populaire CV: Junkers
 • Groene energie: 32,90%
 • Hoofdpostcode: 7784
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2660 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-neerwaasten

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Neerwaasten ligt dit gemiddeld op 1600 m3 plus 3310 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Inzake abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Vaak is het gunstiger om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van alle abonnementen vind je data zoals type energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Neerwaasten, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een goede leverancier gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het energiebedrijf. O.a. www.octaplus.be en www.antargaz.be. Jouw aanstaande maatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Neerwaasten


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €370 besparen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigtip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigtip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaartip 5: zet de verwarming een graadje lager

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Neerwaasten. Daarna ben je het voordeligst uit. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Neerwaasten. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans faciliteert je nieuwe gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste partij. Onder andere Eneco, ENGIE of Eni. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de energievergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage kosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Neerwaasten vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Neerwaasten en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Neerwaasten

Veel aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Neerwaasten. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan het filter “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Neerwaasten vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Komen-Waasten bestaan er steeds meer activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7784. In deze plaats kan je meer en meer extra voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Antargaz overstappen.