Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Komen

Eenvoudig energie vergelijken in Komen? Geholpen door energiehunter.be tref je snel en simpel alle erkende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Komen de laagste prijs hanteert. Tevens check je via onze vergelijker uitgebreide informatie over onderwerpen zoals stroomtarieven en tips om te besparen op energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Komen-Waasten
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 355,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Komen?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Komen. Dit loopt van Lampirus tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag zijn het zo’n 35 maatschappijen. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Interlux. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke bedrijven er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Komen voor jou is? Geef direct jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Via onze prijzencheck check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Komen, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door middel van keuzes in de vergelijkingstool checken jullie simpel en snel een product dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Komen

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Komen heet Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Komen-Waasten valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Komen

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Komen-Waasten
 • CV ketel: Atag
 • Aandeel groen: 32,50%
 • Postcode: 7780
 • Mazout verbruik: 2620 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-komen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinformatie. Onder andere gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Komen ligt dit gemiddeld op 1580 m3 en 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. In de regel loont het om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Van elk abonnement check jij details zoals herkomst energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Komen, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante prijsaanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw aanstaande aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Komen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €345 opleveren. Echter, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Tip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaaradvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: neem een energiezuinige airco

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Komen. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desondanks, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Komen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je geselecteerde leverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de beste leverancier. Bijv. Eneco, Essent + Poweo. Daarna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van deze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ecopower.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Komen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Komen en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Komen

Het gros van de leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Komen. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Komen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Komen-Waasten bestaan er nogal wat activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7780. In deze woonplaats kan je soms zeer betaalbaar meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus overstappen.