Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Russeignies

Direct energie vergelijken in Russeignies? Met behulp van onze website vergelijk je supersnel alle beschikbare maatschappijen zoals Luminus & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Russeignies de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je op energiehunter.be uitgebreide informatie over onderwerpen als bijv. leveranciers en salderen. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mont-De-L’Enclus
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 315,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Russeignies?

Wij zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Russeignies. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Luminus, de keuze is enorm. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Russeignies is voor jouw situatie? Voer snel de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een storing, dan wil je dat er snel een monteur komt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze handige vergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Russeignies, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filteren in de tarievenvergelijker bekijk je moeiteloos een energieovereenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Russeignies

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Russeignies is Interlux. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Mont-De-L’Enclus is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Russeignies

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-russeignies

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je contactgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Russeignies is dat gemiddeld 1550 m3 en 3475 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Doorgaans loont het om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van ieder abonnement lees jij data met betrekking tot soort stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Russeignies, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante kortingsactie gespot? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.ebem.be. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Russeignies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €380 bonus betekenen. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: kouder douchen
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Bespaartip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktisch advies 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Russeignies. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Echter, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap hanteren we: meerjarige contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Russeignies. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verwerkt de geselecteerde gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe aanbieder. Zoals Luminus, Essent of natuurlijk Ecopower. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ecopower.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Russeignies vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Russeignies en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Russeignies

Een groot deel van de bedrijven ondersteunen onderhand groene stroom in Russeignies. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Russeignies vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Mont-De-L’Enclus bestaan er verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7750. In de regio kan je wellicht tegen een gunstig tarief meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Essent overstappen.