Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Esquelmes

Eenvoudig energie vergelijken in Esquelmes? Dankzij deze website tref je snel en simpel alle interessante maatschappijen als o.a. Luminus en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Esquelmes de laagste prijs biedt. Verder bekijk je via de Energiehunter handige info over zaken als bijvoorbeeld energiebelastingen en slimme thermostaten. Ook bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pecq
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 210,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Esquelmes?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Esquelmes. Dit varieert van Engie tot aanbieders zoals Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel zijn het zo’n 30 aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Esquelmes is voor jouw verbruik? Geef gelijk de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een storing, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energiehunter vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Esquelmes, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filters in de tool ontdek jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Esquelmes

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Esquelmes betreft Interlux. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Pecq is de aardgas netbeheerder Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Esquelmes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Pecq
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel groen: 31,40%
 • Postcodegebied: 7743
 • Aantal mazout liters: 2510 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-esquelmes

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Esquelmes gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1525 m3 en 3450 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Gewoonlijk is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een tabel met alle interessante aanbieders van energie. Van alle contracten lees jij informatie als soort stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Esquelmes, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele korting beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Denk aan www.lampiris.be en www.ecopower.be. Jouw nieuwe maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Esquelmes


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €370 besparen. Toch, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna check jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktische tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktisch advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktische tip 5: korter douchen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Esquelmes. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Vaak kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Esquelmes. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw toekomstige aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem de beste of voordeligste energiemaatschappij. Onder andere OCTA+, Essent of Watz. Ook bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.trevion.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Esquelmes vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Esquelmes en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Esquelmes

Een groot deel van de bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Esquelmes. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Esquelmes vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Pecq onderscheiden we allerlei initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7743. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Comfort Energy afsluiten.