Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leers-Nord

Snel energie vergelijken in Leers-Nord? Dankzij de Energiehunter ontdek je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders als o.a. Essent & Belpower. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Leers-Nord de beste deal heeft! Voorts lees je op deze pagina waardevolle info over items als o.a. verschillende aanbieders en verschillende contractsoorten. Verder komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Estaimpuis
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle maatschappijenonder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 490,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Leers-Nord?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Leers-Nord. Dit loopt van Essent tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 25 leveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leers-Nord is die past bij jouw verbruik? Vul hieronderde eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Via onze prijzencheck bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Leers-Nord, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filteren in onze vergelijker zoeken jullie moeiteloos een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Leers-Nord

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Leers-Nord heet Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Estaimpuis is de netbeheerder van het gas Interlux. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Leers-Nord

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estaimpuis
 • Populair merk: Cenvax
 • Groene energie: 30,90%
 • Hoofdpostcode: 7730
 • Mazout: 2460 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-leers-nord

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Leers-Nord is dit gemiddeld zo’n 1500 m3 + 3425 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Inzake prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante energie aanbieders. Van alle abonnementen vind je specificaties zoals type energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Leers-Nord, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie korting gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.essent.be en ook www.ecopower.be. De nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Leers-Nord


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €365 winst geven. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktisch advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Leers-Nord. Dan betaal je het minst voor je energie. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk is er sprake van een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is het principe: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Leers-Nord. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert je gekozen energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of natuurlijk Elegant. Daarnaast beslis je over de ingangsdatum (start levering). Je geselecteerde gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Leers-Nord vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Leers-Nord en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Leers-Nord

Het merendeel van de energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Leers-Nord. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Leers-Nord vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Estaimpuis zijn er diverse plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7730. In de regio kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook OCTA+ afsluiten.