Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Estaimbourg

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Estaimbourg? Middels deze website check je supersnel alle beschikbare energie aanbieders zoals OCTA+ & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Estaimbourg de laagste prijs biedt. Ook vergaar je op onze website uitgebreide info over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en zakelijke energie. Tevens geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Estaimpuis
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 425,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Estaimbourg?

Wij zien enorm veel energieleveranciers in Estaimbourg. Dit varieert van Lampirus tot Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik tellen we ruim 30 providers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het netwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Estaimbourg is in juli 2024? Voer hierna de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Via onze handige vergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Estaimbourg, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties in onze vergelijker vinden jullie probleemloos een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Estaimbourg

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Estaimbourg betreft Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Estaimpuis valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Estaimbourg

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estaimpuis
 • CV ketel: Benraad
 • Groene stroom: 30,70%
 • Postcode: 7730
 • Mazout verbruik: 2440 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-estaimbourg

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de standaard informatie. Dit zijn samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Estaimbourg bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1490 m3 en nog eens 3415 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter loont het om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle interessante maatschappijen en contracten. Van alle pakketten bekijk je details aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Estaimbourg, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte aanbieder gecheckt? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.octaplus.be of www.eneco.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Estaimbourg


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €350 besparen. Evenwel, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be bekijk jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigadvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Advies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigtip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Estaimbourg. Zo ben je het voordeligst uit. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Estaimbourg. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de betreffende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en Antargaz. Tevens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aanstaande energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Estaimbourg vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Estaimbourg en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Estaimbourg

Een groot deel van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Estaimbourg. Echter is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor de selectie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Estaimbourg vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Estaimpuis zijn er nogal wat projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7730. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Essent afsluiten.