Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Calonne

Op je gemak energie vergelijken in Calonne? Met behulp van energiehunter.be check je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers als bijv. Mega en Belpower. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Calonne de laagste prijs biedt. Daarnaast check je op energiehunter.be bruikbare informatie over items zoals verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Antoing
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 370,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Calonne?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Calonne. Van Eneco tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment zijn het zo’n 30 aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Calonne is? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energietarievenvergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Calonne, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Dankzij filteren in de tool vind jij simpel en snel een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Calonne

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten organisaties en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Calonne betreft Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Antoing is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Calonne

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Antoing
 • Populaire CV: Vaillant
 • Aandeel duurzaam: 30,10%
 • Postcodegebied: 7642
 • Mazout: 2380 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-calonne

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Calonne is dat gemiddeld 1460 m3 en 3385 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Doorgaans is het slim om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle mogelijke energiebedrijven. Van elk abonnement tref je details met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Calonne, en de overstapbonus. Kies de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Zoals www.engie.be en ook www.energypeople.be. De nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Calonne


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €365 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be vind jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: led-lampen gebruiken
 • Tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Calonne. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En tevens wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Calonne. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert de aanstaande energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste maatschappij. Zoals Eneco, ENGIE of Energy People. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels deze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Calonne vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Calonne en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Calonne

Bijna alle energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Calonne. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Calonne vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Antoing zijn er nogal wat stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7642. In de regio kan je steeds vaker heel gunstig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Lampirus abonnement.