Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Howardries

Eenvoudig energie vergelijken in Howardries? Aan de hand van de energievergelijker check je supersnel alle beschikbare maatschappijen zoals Mega en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Howardries prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vergaar je via onze vergelijker handige informatie over onderwerpen zoals verschillende gasregio’s en slimme thermostaten. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brunehaut
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 245,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Howardries?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Howardries. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel tellen we ruim 40 energieleveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Howardries is voor jouw situatie? Vul direct jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Via onze tarievencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Howardries, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Middels jouw input in de Energiehunter zoek je zonder problemen een energieproduct dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Howardries

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Howardries betreft Interlux. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Brunehaut wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Howardries

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brunehaut
 • CV ketel: De Dietrich
 • Groene stroom: 29,70%
 • Postcode: 7624
 • Mazout: 2340 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-howardries

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Howardries is dit gemiddeld zo’n 1440 m3 & 3365 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle grote energie aanbieders. Van elk contract achterhaal jij specificaties zoals type stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Howardries, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte leverancier gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de maatschappij. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.eni.com. De nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Howardries


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €270 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigadvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktische tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Howardries. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Howardries. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je geselecteerde energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris + Antargaz. Bij de volgende stap bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De nieuwe energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels deze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Howardries vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Howardries en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Howardries

Een groot deel van de aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Howardries. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Howardries vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Brunehaut zien we vele acties volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7624. In deze regio kan je soms zeer betaalbaar meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van OCTA+ abonnement.