Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hollain

Eenvoudig energie vergelijken in Hollain? Met behulp van www.energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Luminus en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Hollain de beste deal heeft! Ook bekijk je op deze website nuttige info info over zaken als bijv. onderwerpenen verschillende contracttypes. Ook vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brunehaut
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 445,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Hollain?

Wij zien best veel energieleveranciers voorhanden in Hollain. Dat loopt uiteen van Engie tot Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Interlux. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hollain is in juli 2024? Voer hieronderde eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energiehunter bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Hollain, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Via filteren in de Energiehunter vind je probleemloos een product dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Hollain

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Hollain betreft Interlux. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Brunehaut wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Hollain

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brunehaut
 • Populair merk: Sime
 • Groene stroom: 29,10%
 • Centrale postcode: 7620
 • Verbruik Mazout: 2280 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-hollain

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Hollain is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 plus 3335 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het gunstiger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle interessante energiebedrijven. Bij ieder contract achterhaal je details zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hollain, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die klopt met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede actie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Denk aan www.lampiris.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hollain


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €370 opleveren. Echter, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: neem tochtweringen
 • Praktische tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaartip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hollain. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Hollain. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verzorgt je toekomstige gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de voordeligste aanbieder. Onder andere Eneco, Essent en Antargaz. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hollain vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hollain en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Hollain

De meeste energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Hollain. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Hollain vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Brunehaut zijn er steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7620. In deze buurt kan je wellicht met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Elegant tarieven.