Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Taintignies

Op je gemak energie vergelijken in Taintignies? Dankzij onze website doorzoek je eenvoudig alle grote energie aanbieders als Watz & Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Taintignies het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens lees je op energiehunter.be praktische informatie over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en handige bespaartips. Voorts vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rumes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bedrijven onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 370,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Taintignies?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Taintignies. Dit varieert van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke bedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Taintignies is? Geef gelijk jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze prijzencheck achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Taintignies, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Middels keuzes in de energievergelijker vinden jullie moeiteloos een overeenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Taintignies

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Online account

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Taintignies betreft Interlux. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Rumes is de netbeheerder van het gas Interlux. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Taintignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Rumes
 • Populair merk: Pelgrim
 • Groene energie: 28,80%
 • Hoofdpostcode: 7618
 • Aantal mazout liters: 2250 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-taintignies

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dat betreft samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Taintignies is het gemiddelde verbruik ong. 1600 m3 & 3320 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Inzake prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Normaliter loont het om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote energieleveranciers. Van elk contract achterhaal jij informatie over soort stroom/gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Taintignies, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een goede actie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijv. www.octaplus.be + www.belpower.be. De gekozen energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Taintignies


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €345 besparen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bekijk je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kouder douchen
 • Bespaaradvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktische tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktisch advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaartip 5: neem een energiezuinige airco

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Taintignies. Daarna ben je het voordeligst uit. Alleen, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En mogelijk wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is de stelregel: langlopende contracten zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Taintignies. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert jouw nieuwe energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Essent of Poweo. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Taintignies vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Taintignies en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Taintignies

Het gros van de energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Taintignies. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Taintignies vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Rumes zijn er diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7618. In deze regio kan je soms met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Watz tarieven.