Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Callenelle

Snel energie vergelijken in Callenelle? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je supersnel alle beschikbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Essent & Poweo. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Callenelle de laagste prijs hanteert. Tevens vind je op onze website bruikbare info over zaken als bijvoorbeeld gastarieven en concrete energiebespaartips. Ook geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Péruwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 345,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Callenelle?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Callenelle. Dat loopt uiteen van Engie tot OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags zijn het zo’n 25 aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Callenelle is? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: kijk ook naar service. Ten slotte wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Via onze handige vergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Callenelle, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Door middel van keuzes in de energievergelijker achterhalen jullie probleemloos een product dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Callenelle

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Callenelle betreft Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Péruwelz wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Callenelle

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Péruwelz
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 28,40%
 • Postcode: 7604
 • Mazout: 2210 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-callenelle

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste jouw basisgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Callenelle is dat gemiddeld 1580 m3 en 3300 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin loont het om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk contract check jij voorwaarden als type stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Callenelle, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het bedrijf. Onder andere www.octaplus.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw aanstaande leverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Callenelle


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €295 rendement bieden. Echter, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna lees jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: nemen van led verlichting
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bespaartip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaartip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktische tip 5: neem een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Callenelle. Zodoende ben je het voordeligst uit. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Callenelle. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verwerkt de nieuwe organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en ga voor een beschikbare partij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of Belpower. Tevens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw betreffende leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Callenelle vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Callenelle en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Callenelle

Tal van maatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Callenelle. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Callenelle vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Péruwelz zijn er vele activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7604. In de regio kan je vaak met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Zie ook de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Eneco tarieven.