Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bury

Direct energie vergelijken in Bury? Via energiehunter.be ontdek je supersnel alle interessante energie aanbieders als o.a. Luminus & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Bury voor jou de beste prijs heeft. Voorts tref je via de energievergelijker praktische info over zaken als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en tips om te besparen op energie. Verder verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Péruwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenonder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 420,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bury?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bury. Dat loopt van Essent tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is enorm. In juli 2024 zijn het zo’n 35 bedrijven. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke bedrijven je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bury is in juli 2024? Vul vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energietarievenvergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Bury, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties maken in de prijzenvergelijker detecteer je simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bury

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de kosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Bury heet Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Péruwelz valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Bury

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Péruwelz
 • CV ketel: Cenvax
 • Groene stroom: 27,90%
 • Centrale postcode: 7602
 • Verbruik stookolie: 2160 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-bury

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Bury gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1555 m3 en 3490 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van ieder abonnement bekijk jij info over soort stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bury, en de welkomstkorting. Kies de partij die past bij jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Onder andere www.essent.be en ook www.comfortenergy.be. De door jou gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bury


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €380 winst geven. Echter, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Bury. Dan is de besparing het grootst. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is het principe: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Bury. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt jouw nieuwe gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste leverancier. Zoals Eneco, Essent + Antargaz. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage kosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bury vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Bury en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bury

Een aanzienlijk deel van de bedrijven leveren inmiddels groene stroom in Bury. Toch zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Bury vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Péruwelz zijn er allerlei acties volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7602. In deze omgeving kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Elegant contract.