Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Péruwelz

Op je gemak energie vergelijken in Péruwelz? Geholpen door deze website vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. OCTA+ en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Péruwelz de laagste prijs biedt. Daarbij verzamel je op deze pagina handige informatie over topics zoals energiegebruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Péruwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 365,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Péruwelz?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Péruwelz. Van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags zijn het zo’n 25 maatschappijen. Deze lopen allemaal via de leidingen van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energiebedrijven mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Péruwelz is? Voer hierna de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze tarievencheck ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Péruwelz, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filteren in de Energiehunter checkt men gemakkelijk een overeenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Péruwelz

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Handige website

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de kosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Péruwelz heet Interlux. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Péruwelz is de netbeheerder van het gas Interlux. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Péruwelz

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Péruwelz
 • CV Merk: Atag
 • Groene energie: 0,35%
 • Postcode: 7600
 • Mazout consumptie: 2390 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-peruwelz

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dat betreft gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Péruwelz is dit gemiddeld zo’n 1510 m3 & 3300 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze details hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Doorgaans is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij ieder contract tref jij specificaties als type stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Péruwelz, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieder tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energie-onderneming. Bijv. www.octaplus.be en www.ebem.be. De nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Péruwelz


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €395 bonus betekenen. Echter, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand check je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktische tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Péruwelz. Zodoende bespaar je het meeste geld. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Péruwelz. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt de gekozen aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste aanbieder. Zoals Eneco, ENGIE en ook Aspiravi. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van deze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Péruwelz vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Péruwelz en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Péruwelz

Een groot deel van de maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Péruwelz. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies dan de selectie “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Péruwelz vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Péruwelz kennen we meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7600. In deze plaats kan je soms heel gunstig meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Lampirus maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente