Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bon-Secours

Snel online energie vergelijken in Bon-Secours? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be tref je eenvoudig alle grote energieleveranciers als bijvoorbeeld Luminus en Belpower. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Bon-Secours de laagste prijs biedt. Bovendien verzamel je via de Energiehunter praktische informatie over zaken als bijv. tarieven van energie * gas en vaste of variabele tarieven. Daarnaast geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Péruwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 235,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Bon-Secours?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bon-Secours. Van Lampirus tot een speler als Mega, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het net van Interlux. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bon-Secours is? Voer direct de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze tarievencheck tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bon-Secours, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij jouw input in de tool ontdekt men zonder problemen een energieproduct dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bon-Secours

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Elke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Bon-Secours betreft Interlux. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Péruwelz is de aardgas netbeheerder Interlux. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Bon-Secours

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Péruwelz
 • CV ketel: Chappee
 • Groene energie: 28,00%
 • Postcodegebied: 7603
 • Mazout consumptie: 2170 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-bon-secours

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Bon-Secours ligt dit gemiddeld op 1560 m3 + 3495 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Al deze zaken werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Bij alle contracten lees jij voorwaarden zoals type energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Bon-Secours, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige korting gespot? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Zoals www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Bon-Secours


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €360 rendement bieden. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna tref jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaaradvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Bon-Secours. Zo is de besparing het grootst. Belangrijk, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in de basis: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Bon-Secours. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt je nieuwe organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste partij. Zoals Luminus, ENGIE en ook Watz. Daarnaast beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je betreffende aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bon-Secours vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Bon-Secours en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Bon-Secours

Bijna alle bedrijven leveren ondertussen groene stroom in Bon-Secours. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval de optie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Bon-Secours vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Péruwelz bestaan er nogal wat projectenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7603. In deze buurt kan je soms heel gunstig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Poweo contract.