Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Warchin

Meteen energie vergelijken in Warchin? Aan de hand van energiehunter.be tref je supersnel alle interessante energiebedrijven zoals Mega & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Warchin prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien check je via onze vergelijker bruikbare info over thema’s als bijv. energiebesparing in huis en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijennaast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 245,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Warchin?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Warchin. Dit loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 35 bedrijven. Deze leveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke maatschappijen je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Warchin is voor jouw verbruik? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van de vergelijkingstool tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Warchin, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v filters in onze vergelijker ontdek je zonder problemen een energie-abonnement dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Warchin

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Warchin is Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tournai valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Warchin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV ketel: Benraad
 • Aandeel groen: 27,70%
 • Centrale postcode: 7548
 • Verbruik Mazout: 2140 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-warchin

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Warchin is dat gemiddeld 1545 m3 + 3480 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Veelal loont het om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket zie jij details over herkomst energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Warchin, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het bedrijf. O.a. www.octaplus.be of natuurlijk www.eneco.be. De nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Warchin


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €375 besparen. Desalniettemin, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina check jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: profiteer van gratis daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: maak een sport van het overstappen in Warchin. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Normaal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Warchin. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw aankomende gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE + Watz. Ook kies je de startdatum van het abonnement. Jouw toekomstige gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Warchin vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Warchin en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Warchin

Tal van maatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Warchin. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de optie “Groene stroom uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Warchin vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Tournai bestaan er allerlei activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7548. In deze regio kan je in toenemende mate vrij voordelig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Lampirus contract.