Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kain

Snel online energie vergelijken in Kain? Aan de hand van deze website vind je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven als o.a. Essent en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Kain het goedkoopste contract aanbiedt. Ook tref je via de Energiehunter uitgebreide info over thema’s als het ideale overstapmoment en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 445,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kain?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Kain. Dat gaat van Antargaz tot Ecopower, de keuze is enorm. Vandaag kun je kiezen uit circa 40 maatschappijen. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kain is voor jouw situatie? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door middel van de vergelijkingstool bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Kain, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Via de keuzevakjes in de prijzenvergelijker ontdekken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Kain

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van bedrijven en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Kain is Interlux. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tournai valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Kain

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV ketel: Vaillant
 • Aandeel groen: 27,10%
 • Postcodegebied: 7540
 • Verbruik stookolie: 2080 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-kain

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Kain bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1515 m3 en nog eens 3450 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Normaal is het gunstiger om eens per jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de totaallijst met alle erkende energiebedrijven. Van ieder contract zoek je specificaties m.b.t. type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Kain, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante prijsaanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijv. www.engie.be en www.eneco.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Kain


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €350 besparen. Evenwel, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bekijk jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaartip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaartip 3: was met waterbesparing
 • Praktisch advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigtip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Kain. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Normaal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Kain. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw toekomstige energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste maatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris + Antargaz. Ook bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Kain vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Kain en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Kain

Tal van energie aanbieders faciliteren onderwijl groene stroom in Kain. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Kain vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Tournai zien we meerdere acties met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7540. In de regio kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Essent contract.