Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Barry

Eenvoudig energie vergelijken in Barry? Dankzij de energievergelijker check je probleemloos alle erkende bedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Barry de laagste prijs hanteert. Ook verzamel je op onze website handige info over thema’s zoals stroomtarieven en uitleg over jouw energierekening. Ook geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle leverancierseenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 205,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Barry?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Barry. Dit loopt van Essent tot en met Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Barry is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energiehunter check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Barry, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels jouw input in de vergelijkingstool achterhaalt men moeiteloos een energie-abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Barry

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van energie-organisaties en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders service verlenen. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Barry heet Interlux. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Tournai wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Barry

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV ketel: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 26,70%
 • Centrale postcode: 7534
 • Verbruik Mazout: 2040 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-barry

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinformatie. Onder andere het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Barry ligt dat gemiddeld op circa 1495 m3 plus 3430 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Aangaande contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen tref je specificaties als type stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Barry, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die in lijn is met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie actie beschikbaar? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.engie.be en ook www.poweo.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Barry


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €375 winst geven. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina check je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktisch advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Barry. Daarna bespaar je het meeste geld. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En vaak is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Barry. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw toekomstige maatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE en Aspiravi. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere onkosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Barry vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Barry en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Barry

Het merendeel van de organisaties bieden momenteel groene stroom in Barry. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Barry vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Tournai zien we steeds meer opdrachten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7534. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht heel gunstig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant.