Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thimougies

Meteen energie vergelijken in Thimougies? Dankzij www.energiehunter.be check je probleemloos alle erkende energiebedrijven. Voorbeelden zijn Essent & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Thimougies de laagste prijs biedt. Ook check je op deze pagina uitgebreide informatie over thema’s als o.a. het ideale overstapmoment en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 255,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Thimougies?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Thimougies. Dit loopt van Lampirus tot aan Luminus, de keuze is enorm. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 maatschappijen. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het net van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thimougies voor jou is? Vul vlug jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energiehunter vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Thimougies, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door middel van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker zoekt men gemakkelijk een energie-abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Thimougies

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Thimougies is Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tournai valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Thimougies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel groen: 26,60%
 • Postcode: 7533
 • Mazout consumptie: 2030 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-thimougies

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Thimougies is het gemiddelde verbruik ong. 1490 m3 plus 3425 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het slim om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle grote energie aanbieders. Van ieder contract vind jij info als soort energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Thimougies, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante kortingsactie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be + www.wasewind.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Thimougies


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €275 voordeel geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaartip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Thimougies. Zodanig bespaar je het meeste geld. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Veelal worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Thimougies. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert je geselecteerde aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en ZENO. Daarna selecteer je de ingangsdatum (start levering). De aankomende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Middels onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Thimougies vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Thimougies en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Thimougies

Bijna alle energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Thimougies. Toch zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Thimougies vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Tournai zien we verscheidene acties met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7533. Als inwoner van deze plaats kan je vaak extra voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Comfort Energy.