Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gaurain-Ramecroix

Eenvoudig energie vergelijken in Gaurain-Ramecroix? Door gebruik te maken van deze website vind je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven als o.a. Engie & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Gaurain-Ramecroix de beste deal heeft! Voorts tref je op deze pagina praktische info over zaken als bijv. tarieven en verschillende contractsoorten. Ook komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire organisaties naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 395,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Gaurain-Ramecroix?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Gaurain-Ramecroix. Van Lampirus tot en met Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gaurain-Ramecroix voor jou is? Geef gelijk je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze prijzencheck vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Gaurain-Ramecroix, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de tarievenvergelijker achterhaal je moeiteloos een overeenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Gaurain-Ramecroix

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Gaurain-Ramecroix is Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Tournai wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Gaurain-Ramecroix

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 26,30%
 • Centrale postcode: 7530
 • Mazout verbruik: 2000 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-gaurain-ramecroix

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit zijn aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Gaurain-Ramecroix is het gemiddelde verbruik ong. 1475 m3 + 3410 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Gewoonlijk is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een overzicht met alle erkende energie aanbieders. Bij ieder pakket lees jij gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Gaurain-Ramecroix, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieder in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijv. www.lampiris.be en www.elegant.be. De betreffende energie-aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Gaurain-Ramecroix


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €265 opleveren. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bekijk je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaaradvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaartip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigadvies 4: de gevels isoleren.
 • Praktische tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Gaurain-Ramecroix. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Dikwijls worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland hanteren we: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Gaurain-Ramecroix. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt je toekomstige gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris of Ecopower. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aankomende gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via deze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.wasewind.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Gaurain-Ramecroix vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Gaurain-Ramecroix en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Gaurain-Ramecroix

Een aanzienlijk deel van de leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Gaurain-Ramecroix. Op dit front is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Gaurain-Ramecroix vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Tournai bestaan er tegenwoordig allerlei projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7530. In deze buurt kan je soms vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Mega.