Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Templeuve

Meteen energie vergelijken in Templeuve? Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je snel en simpel alle interessante energiebedrijven als bijv. Luminus & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Templeuve de laagste prijs hanteert. Voorts lees je via de Energiehunter waardevolle informatie over topics als bijv. verbruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende leveranciersonder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 320,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Templeuve?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Templeuve. Dat loopt uiteen van Antargaz tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment tellen we ruim 20 leveranciers. Zij lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke leveranciers mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Templeuve is voor jouw verbruik? Vul hierna de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Met behulp van de energievergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Templeuve, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filters in de tool detecteren jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Templeuve

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Online account
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van energie-aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Templeuve is Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Tournai valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Templeuve

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • Populair merk: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 25,70%
 • Postcode: 7520
 • Mazout consumptie: 1940 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-templeuve

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Templeuve is het gemiddelde verbruik ong. 1445 m3 en 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Aangaande looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het verstandig om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle mogelijke energiebedrijven. Van ieder abonnement check je data over soort energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Templeuve, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie prijsaanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.engie.be + www.comfortenergy.be. De betreffende aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Templeuve


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €350 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna check jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
 • Praktische tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Templeuve. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. In de regel vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Templeuve. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert de geselecteerde energieleverancier het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of natuurlijk ZENO. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. De gekozen gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Templeuve vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Templeuve en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Templeuve

De meeste aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Templeuve. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Templeuve vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Tournai zien we diverse projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7520. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Antargaz prijzen juli 2024.