Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Esplechin

Gemakkelijk energie vergelijken in Esplechin? Met behulp van energiehunter.be achterhaal je overzichtelijk alle beschikbare energieleveranciers als bijv. Eneco en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Esplechin voor jou de beste prijs heeft. Ook tref je op onze website bruikbare informatie over items zoals leveranciers en vaste of variabele tarieven. Daarbij verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 485,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Esplechin?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Esplechin. Van Antargaz tot aan Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 25 organisaties. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Esplechin is? Voer hierna de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens stroom en gas storingen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Via onze handige vergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Esplechin, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van keuzes in onze vergelijker achterhaal je moeiteloos een overeenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Esplechin

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Esplechin heet Interlux. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Tournai is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Esplechin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV ketel: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 25,20%
 • Postcode: 7502
 • Mazout verbruik: 1890 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-esplechin

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je contactgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Esplechin is dat gemiddeld 1420 m3 en 3355 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze aspecten beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle erkende energiebedrijven. Bij alle abonnementen vind je informatie m.b.t. soort energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Esplechin, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige aanbieding beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het bedrijf. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.wasewind.be. Jouw nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Esplechin


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €335 opleveren. Echter, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter lees jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Esplechin. Zodoende ben je het voordeligst uit. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Meestal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Esplechin. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw geselecteerde energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste partij. Bijv. Eneco, Lampiris of Antargaz. Tevens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jouw toekomstige energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Esplechin vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Esplechin en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Esplechin

Tal van energiemaatschappijen verschaffen ondertussen groene stroom in Esplechin. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Esplechin vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Tournai onderscheiden we nogal wat opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7502. In deze buurt kan je meer en meer extra voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Watz prijzen juli 2024.