Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Maur

Eenvoudig energie vergelijken in Saint-Maur? Aan de hand van www.energiehunter.be check je moeiteloos alle beschikbare bedrijven. Je kunt denken aan Mega en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Saint-Maur prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast check je via de Energiehunter uitgebreide info over onderwerpen als bijv. leveranciers en de slimme meter. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenvergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 375,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Saint-Maur?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Saint-Maur. Dat gaat van Eneco tot en met Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 30 energieleveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke leveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Maur is die past bij jouw verbruik? Geef direct de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze energie vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Saint-Maur, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Middels keuzes in onze vergelijker achterhaal jij moeiteloos een energie-abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Saint-Maur

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Saint-Maur heet Interlux. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Tournai wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Saint-Maur

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV Merk: Chappee
 • Aandeel groen: 25,00%
 • Postcode: 7500
 • Gem. mazout: 1870 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-saint-maur

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dat betreft gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Saint-Maur ligt dat gemiddeld op circa 1410 m3 en 3345 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Wat betreft prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het voordeliger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van alle pakketten lees jij voorwaarden over herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Saint-Maur, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieder gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.octaplus.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw toekomstige energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Saint-Maur


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €285 winst geven. Toch, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder bekijk jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigadvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: neem een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Saint-Maur. Daarna ben je het voordeligst uit. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Saint-Maur. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt de gekozen gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Zoals Eneco, Lampiris of Comfort Energy. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. De betreffende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Saint-Maur vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Saint-Maur en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Saint-Maur

Het merendeel van de energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Saint-Maur. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Saint-Maur vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Tournai kennen we allerlei opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7500. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Luminus prijzen juli 2024.