Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ere

Snel online energie vergelijken in Ere? Geholpen door de Energiehunter vind je snel en simpel alle bekende aanbieders. Voorbeelden zijn Luminus en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Ere prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je via de Energiehunter waardevolle informatie over zaken als o.a. de overstapservice en slimme thermostaten. Bovendien bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tournai
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,286
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leveranciersnaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ere?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Ere. Van Engie tot en met Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ere is op dit moment? Voer vlug de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Middels de energiehunter vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ere, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de energievergelijker bekijkt men simpel en snel een contract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ere

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Online account

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen december 2023)

De condities van bedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ere heet Interlux. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Tournai is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Ere

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Tournai
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene energie: 24,90%
 • Centrale postcode: 7500
 • Mazout verbruik: 1860 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-ere

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Ere ligt dat gemiddeld op circa 1405 m3 en 3340 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze details zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Inzake prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het slim om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle interessante energieleveranciers. Bij alle contracten vind je info als herkomst energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ere, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie kortingsactie gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be en www.elegant.be. De betreffende aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Ere


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan wel €360 rendement bieden. Maar, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter check je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktische tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ere. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie is de stelregel: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Ere. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw betreffende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe energieleverancier. Zoals Eneco, ENGIE en ook Energy People. Ook bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door deze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ere vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ere en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ere

De meeste aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Ere. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Neem dan het filter “Groene Energie uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Ere vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Tournai zijn er diverse opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7500. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over OCTA+ prijzen december 2023.