Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wasmuel

Zonder problemen energie vergelijken in Wasmuel? Via de Energiehunter achterhaal je moeiteloos alle bekende energieleveranciers als bijv. Mega en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Wasmuel prijstechnisch het meest interessant is. Ook tref je op energiehunter.be bruikbare info over zaken zoals verschillende aanbieders en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Quaregnon
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 485,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Wasmuel?

Wij zien best veel energieleveranciers voorhanden in Wasmuel. Dat gaat van Poweo tot bijvoorbeeld Ecopower, de keuze is enorm. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het netwerk van Interlux. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energieleveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wasmuel is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk ook naar service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energietarievenvergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Wasmuel, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van filters in onze vergelijker vind jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wasmuel

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Wasmuel heet Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Quaregnon valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Wasmuel

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quaregnon
 • CV ketel: Brotje
 • Groene stroom: 24,80%
 • Centrale postcode: 7390
 • Mazout verbruik: 1850 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-wasmuel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit zijn omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Wasmuel ligt dat gemiddeld op circa 1400 m3 en 3335 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze factoren bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Aangaande prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. In de regel is het een goed idee om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk abonnement zie jij informatie als type stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wasmuel, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieder gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Onder andere www.engie.be en ook www.poweo.be. De betreffende energieonderneming regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Wasmuel


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €295 korting realiseren. Echter, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: kouder douchen
 • Bezuinigtip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktisch advies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Wasmuel. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Veelal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En tevens krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wasmuel. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je betreffende organisatie de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste energiemaatschappij. Bijv. OCTA+, Lampiris of Aspiravi. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je gekozen energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Wasmuel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wasmuel en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Wasmuel

Een groot deel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Wasmuel. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Wasmuel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Quaregnon zijn er meerdere activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7390. In deze regio kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Eneco prijzen juli 2024.