Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fayt-Le-Franc

Snel energie vergelijken in Fayt-Le-Franc? Aan de hand van energiehunter.be tref je moeiteloos alle relevante energiebedrijven. Je kunt denken aan Mega & Poweo. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Fayt-Le-Franc prijstechnisch het meest interessant is. Voorts bekijk je via de Energiehunter praktische info over zaken als bijv. verschillende gasregio’s en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Honnelles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 280,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Fayt-Le-Franc?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Fayt-Le-Franc. Dat loopt van Essent tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fayt-Le-Franc is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energietarievenvergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Fayt-Le-Franc, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van keuzes in de Energiehunter ontdekken jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Fayt-Le-Franc

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Fayt-Le-Franc betreft Interlux. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Honnelles is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Fayt-Le-Franc

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Honnelles
 • Populair merk: Bosch
 • Groene energie: 24,30%
 • Postcodegebied: 7387
 • Aantal mazout liters: 1800 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-fayt-le-franc

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Fayt-Le-Franc bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1580 m3 plus 3310 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze details hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle contracten zoek jij data zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Fayt-Le-Franc, en de overstapbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante kortingsactie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de maatschappij. O.a. www.engie.be + www.energypeople.be. Jouw toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Fayt-Le-Franc


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €340 bonus betekenen. Desondanks, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op deze pagina bekijk jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: kouder douchen
 • Advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bezuinigadvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaaradvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigtip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Fayt-Le-Franc. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Fayt-Le-Franc. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw aankomende maatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of natuurlijk Aspiravi. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie aanstaande energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Fayt-Le-Franc vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Fayt-Le-Franc en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Fayt-Le-Franc

De meeste energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Fayt-Le-Franc. Echter kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker weten “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Fayt-Le-Franc vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Honnelles kennen we nogal wat activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7387. In de regio kan je in toenemende mate heel gunstig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Elegant prijzen.