Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Angreau

Meteen energie vergelijken in Angreau? Met behulp van de Energiehunter vind je eenvoudig alle relevante maatschappijen. Je kunt denken aan Watz en Poweo. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Angreau de beste deal heeft! Verder bekijk je op deze website uitgebreide informatie over topics zoals verbruik in de regio en verschillende contractsoorten. Voorts verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Honnelles
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 500,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Angreau?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Angreau. Dat loopt uiteen van Poweo tot Watz, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags zijn het zo’n 30 organisaties. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Angreau is voor jouw verbruik? Geef direct de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze handige vergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Angreau, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van keuzes in de prijzenvergelijker detecteert men eenvoudig een product dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Angreau

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van stroom in Angreau heet Interlux. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Honnelles is de aardgas netbeheerder Interlux. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Angreau

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Honnelles
 • Populaire CV: Junkers
 • Groene energie: 23,90%
 • Postcode: 7387
 • Mazout consumptie: 1760 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-angreau

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Angreau gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1560 m3 + 3505 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Vaak loont het om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een opsomming met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen tref je data met betrekking tot soort energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Angreau, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Onder andere www.octaplus.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw aanstaande energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Angreau


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €350 besparen. Toch, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand lees jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigadvies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 5: kies voor een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Angreau. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Angreau. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de gekozen aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of Ebem. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aanstaande gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Angreau vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Angreau en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Angreau

Tal van maatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Angreau. Toch is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Angreau vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Honnelles kennen we diverse initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7387. In deze omgeving kan je vaak tegen een gunstig tarief participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Mega prijzen.