Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Audregnies

Direct energie vergelijken in Audregnies? Aan de hand van onze website vergelijk je probleemloos alle erkende energieleveranciers als bijv. Essent & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Audregnies de scherpste prijs kan bieden. Voorts vergaar je op deze website praktische info over zaken als onderwerpenen uitleg over jouw energierekening. Daarnaast geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Quiévrain
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 350,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Audregnies?

Wij zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Audregnies. Van Essent tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 providers. Deze aanbieders lopen allemaal via de infrastructuur van Interlux. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Audregnies is voor jouw verbruik? Voer direct de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energiehunter check je snel de goedkoopste energieleverancier van Audregnies, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door middel van jouw input in de tool zoek je verrassend eenvoudig een energieproduct dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Audregnies

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Audregnies is Interlux. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Quiévrain wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Audregnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quiévrain
 • CV ketel: De Dietrich
 • Groene stroom: 23,70%
 • Hoofdpostcode: 7382
 • Mazout consumptie: 1740 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-audregnies

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinfo. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Audregnies is dat gemiddeld 1550 m3 en 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle erkende energie aanbieders. Van elk abonnement tref je voorwaarden zoals herkomst energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Audregnies, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende leverancier in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.poweo.be. Jouw nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Audregnies


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €265 voordeel geven. Evenwel, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand lees jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigadvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktische tip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Audregnies. Daarna is de besparing het grootst. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Audregnies. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verzorgt de aanstaande maatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Daarna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De aanstaande maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Audregnies vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Audregnies en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Audregnies

Een aanzienlijk deel van de bedrijven verschaffen onderhand groene stroom in Audregnies. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Audregnies vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Quiévrain kennen we nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7382. In deze woonplaats kan je meer en meer heel gunstig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over OCTA+ prijzen.