Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Montroeul-Sur-Haine

Meteen energie vergelijken in Montroeul-Sur-Haine? Met behulp van de Energiehunter vind je gemakkelijk alle grote energiebedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Montroeul-Sur-Haine de laagste prijs hanteert. Verder tref je op energiehunter.be belangrijke info over onderwerpen als tarieven van energie * gas en slimme thermostaten. Tevens verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hensies
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenonder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 265,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Montroeul-Sur-Haine?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Montroeul-Sur-Haine. Van Engie tot een speler als Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 leveranciers. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Montroeul-Sur-Haine is voor jouw verbruik? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! D.m.v onze tarievencheck vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Montroeul-Sur-Haine, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties in de energievergelijker vindt men gemakkelijk een product dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Montroeul-Sur-Haine

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Montroeul-Sur-Haine betreft Interlux. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hensies is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Montroeul-Sur-Haine

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Hensies
 • Populair merk: Sime
 • Aandeel groen: 23,10%
 • Hoofdpostcode: 7350
 • Mazout: 1680 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-montroeul-sur-haine

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met jouw basisgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Montroeul-Sur-Haine is dit gemiddeld zo’n 1520 m3 en nog eens 3465 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze aspecten dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Inzake prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Normaal is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement achterhaal jij specificaties aangaande oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Montroeul-Sur-Haine, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.essent.be + www.elegant.be. Jouw aanstaande leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Montroeul-Sur-Haine


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €260 bonus betekenen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: neem tochtweringen
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaartip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaaradvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigtip 5: minder vaak een warm bad nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Montroeul-Sur-Haine. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Veelal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens is er sprake van een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Montroeul-Sur-Haine. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verzorgt de aanstaande energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste aanbieder. Bedrijven als Luminus, Lampiris en Eni. Daarnaast selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Montroeul-Sur-Haine vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Montroeul-Sur-Haine en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Montroeul-Sur-Haine

Het merendeel van de bedrijven faciliteren onderwijl groene stroom in Montroeul-Sur-Haine. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Montroeul-Sur-Haine vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Hensies onderscheiden we nogal wat activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7350. In de regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Elegant duurzame energie.