Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hainin

Zonder problemen energie vergelijken in Hainin? Via energiehunter.be achterhaal je snel en simpel alle verkrijgbare energieleveranciers zoals Mega en Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Hainin prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien lees je op deze website belangrijke informatie over thema’s als energiebelastingen en verschillende contractsoorten. Voorts verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hensies
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenbij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 340,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Hainin?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hainin. Dit loopt van Essent tot aan OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze werken uitsluitend met het netwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hainin voor jou is? Geef snel de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Met behulp van de energietarievenvergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Hainin, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in de vergelijkingstool bekijk jij simpel en snel een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Hainin

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Hainin betreft Interlux. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Hensies valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Hainin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Hensies
 • Populair merk: Rendamax
 • Groene stroom: 23,00%
 • Postcode: 7350
 • Aantal mazout liters: 1670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-hainin

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Hainin ligt dat gemiddeld op circa 1515 m3 en 3460 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze aspecten dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Meestal is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle interessante aanbieders + contracten. Van elk pakket lees je details over herkomst energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hainin, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die past bij jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire actie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energieleverancier. Bijv. www.energie2030.be of www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Hainin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €255 rendement bieden. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand vind jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktische tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktisch advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hainin. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Normaal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Hainin. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt de nieuwe gas en stroom organisatie de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE + Wase Wind. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.zeno.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via lage kosten en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hainin vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hainin en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hainin

Veel organisaties leveren inmiddels groene stroom in Hainin. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “Groene stroom uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Hainin vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Hensies bestaan er tegenwoordig vele activiteiten rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7350. In deze woonplaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Comfort Energy duurzame energie.