Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hautrage

Direct energie vergelijken in Hautrage? Dankzij de energievergelijker check je overzichtelijk alle relevante leveranciers als bijv. Watz & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Hautrage voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je op deze website belangrijke info over zaken als bijvoorbeeld maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Saint-Ghislain
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Eenvoudig besparen tot wel € 340,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Hautrage?

Wij zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hautrage. Van Engie tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 25 providers. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hautrage is voor jouw verbruik? Vul direct de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Geholpen door onze tarievencheck check je direct de goedkoopste energieleverancier van Hautrage, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van selecties in de vergelijkingstool check jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hautrage

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de energiekosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Hautrage heet Interlux. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Saint-Ghislain is de aardgas netbeheerder Interlux. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Hautrage

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Saint-Ghislain
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 22,50%
 • Postcodegebied: 7334
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1620 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-hautrage

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Hautrage ligt dit gemiddeld op 1490 m3 & 3435 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De genoemde zaken zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Dikwijls is het gunstiger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een handig overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van alle pakketten check jij details met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Hautrage, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele leverancier tegengekomen? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.belpower.be. Jouw nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Hautrage


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €365 opleveren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna lees jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktische tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktisch advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktisch advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hautrage. Zodoende bespaar je het meeste geld. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Hautrage. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt de toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE + Watz. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Via de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Hautrage vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Hautrage en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Hautrage

Een aanzienlijk deel van de bedrijven leveren onderhand groene stroom in Hautrage. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Hautrage vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Saint-Ghislain zijn er verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7334. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van OCTA+ duurzame energie.