Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baudour

Snel energie vergelijken in Baudour? Geholpen door deze website vergelijk je probleemloos alle interessante aanbieders als o.a. Eneco & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Baudour voor jou de beste prijs heeft. Tevens lees je op deze pagina waardevolle informatie over items als o.a. de overstapservice en duurzame verwarmingsbronnen. Verder komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Saint-Ghislain
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 220,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Baudour?

Wij zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Baudour. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig tellen we ruim 30 energie aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen het net van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke bedrijven in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baudour is op dit moment? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een storing, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze energie achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Baudour, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via jouw input in de Energiehunter zoek jij zonder problemen een contract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Baudour

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van organisaties en de vergoedingen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Baudour is Interlux. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Saint-Ghislain valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Baudour

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Saint-Ghislain
 • Populaire CV: Faber
 • Groene energie: 22,10%
 • Centrale postcode: 7331
 • Mazout verbruik: 1580 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-baudour

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Baudour is het gemiddelde verbruik ong. 1470 m3 en 3415 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Omtrent abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij alle contracten vind je data met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Baudour, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante korting beschikbaar? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be + www.eneco.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Baudour


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €360 korting realiseren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder bekijk jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktisch advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktische tip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Baudour. Zodoende bespaar je het meeste geld. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Baudour. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je aanstaande gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare energieleverancier. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk ZENO. Hierna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energypeople.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Baudour vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Baudour en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Baudour

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen faciliteren vandaag de dag groene stroom in Baudour. Echter is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Baudour vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Saint-Ghislain zien we vele acties rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7331. In deze buurt kan je steeds vaker met financiële bonussen meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Antargaz vergelijken.