Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Harchies

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Harchies? Met behulp van energiehunter.be tref je supersnel alle interessante bedrijven. Je kunt denken aan Essent & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Harchies de beste deal heeft! Voorts check je via onze vergelijker uitgebreide informatie over onderwerpen als energieproblemen en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bernissart
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 360,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Harchies?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Harchies. Van Lampirus tot en met OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 40 leveranciers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het netwerk van Interlux. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Harchies is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Via onze prijzencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Harchies, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van jouw input in onze vergelijker zoeken jullie eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Harchies

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van organisaties en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Harchies is Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Bernissart is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Harchies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Bernissart
 • CV ketel: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 21,80%
 • Postcode: 7321
 • Mazout verbruik: 1550 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-harchies

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Harchies bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 en 3400 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De genoemde zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Inzake contracten kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. In de regel is het voordeliger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle interessante energiebedrijven. Bij alle abonnementen check je voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Harchies, en de welkomstkorting. Kies de partij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de maatschappij. O.a. www.octaplus.be of www.eni.com. De betreffende energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Harchies


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €315 besparen. Echter, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigadvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktisch advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Harchies. Zo realiseer je de hoogste besparing. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Normaliter worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Harchies. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw gekozen gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent en ZENO. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Harchies vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Harchies en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Harchies

Het gros van de bedrijven ondersteunen onderwijl groene stroom in Harchies. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor de selectie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Harchies vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Bernissart zien we nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7321. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer extra voordelig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Comfort Energy vergelijken.