Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marche-Lez-Ecaussinnes

Gemakkelijk energie vergelijken in Marche-Lez-Ecaussinnes? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Watz en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Marche-Lez-Ecaussinnes de laagste prijs hanteert. Tevens check je op onze website nuttige info info over thema’s als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarbij komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ecaussinnes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 300,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Marche-Lez-Ecaussinnes?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Marche-Lez-Ecaussinnes. Dit varieert van Antargaz tot en met Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag zijn het zo’n 40 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de leidingen van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marche-Lez-Ecaussinnes is voor jouw verbruik? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energiehunter vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Marche-Lez-Ecaussinnes, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties maken in de Energiehunter zoek jij eenvoudig een energiecontract dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Marche-Lez-Ecaussinnes

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Marche-Lez-Ecaussinnes heet Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ecaussinnes valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Marche-Lez-Ecaussinnes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ecaussinnes
 • CV Merk: Agpo
 • Groene energie: 21,40%
 • Centrale postcode: 7190
 • Mazout consumptie: 1510 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-marche-lez-ecaussinnes

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Marche-Lez-Ecaussinnes is het gemiddelde verbruik ong. 1435 m3 en 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Omtrent contractduur heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Vaak is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle pakketten check jij details over soort stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Marche-Lez-Ecaussinnes, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante korting gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de onderneming. Zoals www.engie.be en www.energypeople.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Marche-Lez-Ecaussinnes


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €375 winst geven. Echter, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be bieden wij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigtip 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bespaartip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Marche-Lez-Ecaussinnes. Zo betaal je het minst voor je energie. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Meestal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Marche-Lez-Ecaussinnes. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw betreffende aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de voordeligste aanbieder. Bijv. OCTA+, Lampiris + Ebem. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum van het contract. De betreffende energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Marche-Lez-Ecaussinnes vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Marche-Lez-Ecaussinnes en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Marche-Lez-Ecaussinnes

Een groot deel van de energiemaatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Marche-Lez-Ecaussinnes. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Marche-Lez-Ecaussinnes vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Ecaussinnes zien we diverse initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7190. In deze omgeving kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Luminus vergelijken.