Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Arquennes

Snel online energie vergelijken in Arquennes? Met behulp van deze website tref je supersnel alle relevante leveranciers als Watz en Aspiravi. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Arquennes het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vergaar je op onze website nuttige info info over items als o.a. maatschappijen en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Seneffe
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke providers in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 250,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Arquennes?

We zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Arquennes. Van Engie tot een speler als Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke organisaties er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Arquennes is op dit moment? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Via onze prijzencheck tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Arquennes, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Via de keuzevakjes in onze vergelijker checkt men eenvoudig een contract dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Arquennes

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom maatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Arquennes betreft Interlux. De tarieven van het netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Seneffe valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Arquennes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Seneffe
 • Populair merk: Junkers
 • Groene energie: 20,90%
 • Hoofdpostcode: 7181
 • Verbruik Mazout: 2970 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-arquennes

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit gaat over aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Arquennes ligt dat gemiddeld op circa 1410 m3 en 3355 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze details bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten aanzien van contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal kan het uit om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Van elk abonnement zie jij data aangaande oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de prijzen van gas en elektra in Arquennes, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede aanbieder gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.wasewind.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Arquennes


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €260 opleveren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters raden aan: maak een sport van het overstappen in Arquennes. Zo ben je het voordeligst uit. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Veelal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms is er sprake van een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Arquennes. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je aanstaande aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste energiemaatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE + Ebem. Hierna selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Arquennes vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Arquennes en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Arquennes

Het merendeel van de bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Arquennes. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. 100% zeker weten dat organisaties 100% transparant zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Arquennes vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Seneffe bestaan er tegenwoordig diverse opdrachten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7181. In deze buurt kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz diensten.