Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Piéton

Meteen energie vergelijken in Piéton? Dankzij onze vergelijker achterhaal je supersnel alle grote energiebedrijven als bijv. Luminus en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Piéton voor jou de beste prijs heeft. Verder check je op energiehunter.be waardevolle informatie over thema’s als bijv. onderwerpenen verschillende contractsoorten. Ook geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chapelle-Lez-Herlaimont
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 240,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Piéton?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Piéton. Dit varieert van Essent tot een speler als Comfort Energy, de keuze is enorm. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 35 organisaties. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke aanbieders je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Piéton is voor jouw verbruik? Voer vlug jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Via onze handige vergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Piéton, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filters in de Energiehunter checken jullie simpel en snel een abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Piéton

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de kosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net heeft weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Piéton is Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Chapelle-Lez-Herlaimont is de aardgas netbeheerder Interlux. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Piéton

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-pieton

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Piéton ligt dat gemiddeld op circa 1590 m3 plus 3330 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze details hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu de totaallijst met alle interessante energie aanbieders. Van alle pakketten achterhaal je gegevens met betrekking tot type energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Piéton, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante prijsaanbieding gespot? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be of www.aspiravi.be. De door jou gekozen energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Piéton


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €360 winst geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaaradvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigtip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Piéton. Zo is de besparing het grootst. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is de stelregel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Piéton. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert je toekomstige gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Bijv. OCTA+, Essent en ook Eni. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Je gekozen gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Piéton vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Piéton en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Piéton

De meeste energieleveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Piéton. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Piéton vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Chapelle-Lez-Herlaimont bestaan er tegenwoordig verscheidene plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7160. Als inwoner van deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Watz diensten.