Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Morlanwelz-Mariemont

Gemakkelijk energie vergelijken in Morlanwelz-Mariemont? Via onze website vind je eenvoudig alle verkrijgbare aanbieders zoals Engie en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Morlanwelz-Mariemont de beste deal heeft! Daarnaast tref je op deze pagina uitgebreide informatie over thema’s als bijvoorbeeld onderwerpenen tips om te besparen op energie. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Morlanwelz
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 340,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Morlanwelz-Mariemont?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Morlanwelz-Mariemont. Dit loopt van Engie tot OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 35 energieleveranciers. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Morlanwelz-Mariemont is in juli 2024? Voer hierna de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Dankzij de energiehunter bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Morlanwelz-Mariemont, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filteren in de Energiehunter zoekt men simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Morlanwelz-Mariemont

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Morlanwelz-Mariemont is Interlux. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Morlanwelz wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Morlanwelz-Mariemont

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Morlanwelz
 • Populair merk: Rendamax
 • Groene stroom: 20,00%
 • Hoofdpostcode: 7140
 • Aantal mazout liters: 2880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-morlanwelz-mariemont

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Morlanwelz-Mariemont is dit gemiddeld zo’n 1570 m3 en 3310 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. In de regel kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle interessante energie aanbieders. Van elk abonnement tref je specificaties als type stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Morlanwelz-Mariemont, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire actie gevonden? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Zoals www.luminus.be of www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Morlanwelz-Mariemont


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €355 korting realiseren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktische tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigtip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Morlanwelz-Mariemont. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En soms beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Morlanwelz-Mariemont. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert de aanstaande maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bedrijven als Luminus, Essent en ZENO. Hierna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Morlanwelz-Mariemont vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Morlanwelz-Mariemont en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Morlanwelz-Mariemont

Het merendeel van de energie aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Morlanwelz-Mariemont. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Morlanwelz-Mariemont vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Morlanwelz kennen we steeds meer opdrachten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7140. Als inwoner van deze plaats kan je vaak relatief goedkoop bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Eneco diensten.