Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Epinois

Meteen energie vergelijken in Epinois? Via de Energiehunter vergelijk je probleemloos alle grote aanbieders als bijv. Engie en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Epinois prijstechnisch het meest interessant is. Voorts tref je via onze vergelijker praktische informatie over items als verschillende gasregio’s en info over duurzame energie. Voorts vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Binche
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 360,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Epinois?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Epinois. Dat gaat van Engie tot bijvoorbeeld Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel tellen we ruim 30 energie aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het netwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Epinois is op dit moment? Geef gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze energie vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Epinois, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Middels selecties in de tool ontdek je verrassend eenvoudig een contract dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Epinois

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energie-organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Epinois heet Interlux. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Binche is de netbeheerder van het gas Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Epinois

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Binche
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 19,60%
 • Postcode: 7134
 • Mazout: 2840 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-epinois

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinformatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Epinois ligt dit gemiddeld op 1550 m3 en 3505 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Dikwijls loont het om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij ieder contract vind je info aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Epinois, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante kortingsactie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijv. www.luminus.be of www.eni.com. Jouw aanstaande leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Epinois


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €275 bonus betekenen. Desondanks, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder vind jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: een afwasteil gebruiken
 • Tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bezuinigadvies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Advies 5: Benut de pompschakelaar

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Epinois. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Meestal worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland hanteren we: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Epinois. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt de nieuwe energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste partij. Zoals Eneco, ENGIE of Eni. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je gekozen gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze website check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Epinois vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Epinois en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Epinois

Het merendeel van de energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Epinois. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Epinois vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Binche zien we meerdere acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7134. In deze buurt kan je vaak vrij voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Poweo energie.