Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Buvrinnes

Snel energie vergelijken in Buvrinnes? Dankzij de Energiehunter vind je eenvoudig alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld Eneco en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Buvrinnes voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je op onze website nuttige info info over thema’s als gastarieven en variabele of vaste tarieven. Daarbij verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Binche
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle leverancierseenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 450,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Buvrinnes?

We zien steeds meer energieleveranciers in Buvrinnes. Van Lampirus tot een speler als Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke energieleveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Buvrinnes is? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een storing, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze energie ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Buvrinnes, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de energievergelijker checken jullie zonder problemen een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Buvrinnes

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Buvrinnes betreft Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Binche is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Buvrinnes

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Binche
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 19,50%
 • Hoofdpostcode: 7133
 • Verbruik Mazout: 2830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-buvrinnes

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Buvrinnes gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1545 m3 & 3500 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het gunstiger om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle grote aanbieders + contracten. Van alle abonnementen zie je voorwaarden zoals type energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Buvrinnes, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieder gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Buvrinnes


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €340 winst geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigadvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktisch advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktische tip 5: korter douchen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Buvrinnes. Zo is de besparing het grootst. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Vaak vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Buvrinnes. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je geselecteerde maatschappij de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris of Comfort Energy. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Middels energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lagere onkosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Buvrinnes vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Buvrinnes en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Buvrinnes

Een groot deel van de aanbieders leveren onderhand groene stroom in Buvrinnes. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Buvrinnes vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Binche bestaan er tegenwoordig steeds meer opdrachten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7133. In deze regio kan je wellicht vrij voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Elegant energie.