Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Battignies

Op je gemak energie vergelijken in Battignies? Door gebruik te maken van de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle bekende maatschappijen als Eneco & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Battignies de beste deal heeft! Tevens vergaar je op deze website praktische informatie over thema’s zoals onderwerpenen tips om te besparen op energie. Daarnaast bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Binche
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 395,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Battignies?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Battignies. Dit varieert van Antargaz tot een speler als Watz, de keuze is reusachtig groot. Momenteel tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Battignies is voor jouw situatie? Voer direct je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze energie vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Battignies, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via de keuzevakjes in de prijzenvergelijker ontdekt men verrassend eenvoudig een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Battignies

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Battignies heet Interlux. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Binche is de netbeheerder van het gas Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Battignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Binche
 • Populaire CV: Fasto
 • Groene energie: 19,20%
 • Postcode: 7130
 • Mazout consumptie: 2800 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-battignies

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinfo. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Battignies ligt dat gemiddeld op circa 1530 m3 & 3485 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De data die je invult hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Veelal loont het om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle erkende aanbieders van energie. Van ieder abonnement tref je specificaties zoals soort energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Battignies, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige leverancier tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be of www.aspiravi.be. De nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Battignies


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €300 voordeel geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: wassen op 30 graden
 • Bespaaradvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigtip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktische tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Battignies. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien is er sprake van een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Battignies. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard faciliteert je nieuwe leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste partij. Zoals Luminus, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Bij de volgende stap bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via de energievergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Battignies vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Battignies en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Battignies

Het gros van de aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Battignies. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Battignies vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Binche onderscheiden we verscheidene plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7130. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Watz energie.