Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vellereille-Le-Sec

Snel energie vergelijken in Vellereille-Le-Sec? Geholpen door onze website doorzoek je eenvoudig alle interessante maatschappijen als o.a. Engie en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Vellereille-Le-Sec voor jou de beste prijs heeft. Voorts lees je op energiehunter.be nuttige info info over zaken als energieaansluitingen en salderen. Daarnaast vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Estinnes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenonder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 420,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Vellereille-Le-Sec?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Vellereille-Le-Sec. Dat loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag tellen we ruim 30 energie aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het net van Interlux. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vellereille-Le-Sec is in juli 2024? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energietarievenvergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Vellereille-Le-Sec, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v keuzes in de tool checkt men gemakkelijk een energiecontract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vellereille-Le-Sec

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de energiekosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Vellereille-Le-Sec is Interlux. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Estinnes is de netbeheerder van het gas Interlux. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Vellereille-Le-Sec

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estinnes
 • CV ketel: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 19,00%
 • Postcodegebied: 7120
 • Gem. mazout: 2780 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-vellereille-le-sec

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinfo. Dit zijn het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Vellereille-Le-Sec gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1520 m3 en 3475 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Meestal is het slim om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Bij elk pakket zoek jij specificaties m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Vellereille-Le-Sec, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire kortingsactie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijv. www.essent.be en www.poweo.be. Jouw nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vellereille-Le-Sec


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €320 besparen. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaaradvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigadvies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Vellereille-Le-Sec. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in de basis: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Vellereille-Le-Sec. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je aanstaande energiemaatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare maatschappij. Denk aan Luminus, Lampiris en Antargaz. Bij de volgende stap bespreek je de startdatum van het abonnement. De aanstaande energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze website bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Vellereille-Le-Sec vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vellereille-Le-Sec en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Vellereille-Le-Sec

Een aanzienlijk deel van de bedrijven faciliteren vandaag de dag groene stroom in Vellereille-Le-Sec. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Vellereille-Le-Sec vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Estinnes bestaan er meerdere acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7120. In deze buurt kan je wellicht extra voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus energie.