Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Estinnes-Au-Val

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Estinnes-Au-Val? Door gebruik te maken van onze website tref je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. Mega & Lampirus. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Estinnes-Au-Val de laagste prijs biedt. Daarnaast lees je op onze website belangrijke informatie over zaken als o.a. verbruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Voorts bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Estinnes
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijennaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 225,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Estinnes-Au-Val?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Estinnes-Au-Val. Van Antargaz tot een speler als Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags zijn het zo’n 35 energieleveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen het netwerk van Interlux. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke aanbieders actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Estinnes-Au-Val is? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze tarievencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Estinnes-Au-Val, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filteren in de tarievenvergelijker zoekt men probleemloos een overeenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Estinnes-Au-Val

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders diensten leveren. Elke beheerder rekent weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Estinnes-Au-Val heet Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Estinnes wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Estinnes-Au-Val

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Estinnes
 • CV ketel: AWB
 • Groene stroom: 18,50%
 • Hoofdpostcode: 7120
 • Aantal mazout liters: 2730 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-estinnes-au-val

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de basisinfo. Dat betreft samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Estinnes-Au-Val ligt dat gemiddeld op circa 1495 m3 en 3450 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. In algemene zin kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen vind je data aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Estinnes-Au-Val, en de eventuele korting. Kies de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende actie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.elegant.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Estinnes-Au-Val


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €270 opleveren. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina lees je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaaradvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigtip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktisch advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Estinnes-Au-Val. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland werkt het zo: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Estinnes-Au-Val. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt je betreffende gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste maatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE of Poweo. Daarnaast bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door onze vergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Estinnes-Au-Val vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Estinnes-Au-Val en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Estinnes-Au-Val

Tal van energieleveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Estinnes-Au-Val. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene stroom uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Estinnes-Au-Val vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Estinnes kennen we diverse stappen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7120. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Antargaz juli 2024.