Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houdeng-Aimeries

Snel energie vergelijken in Houdeng-Aimeries? Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle erkende energiebedrijven als bijvoorbeeld Eneco en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Houdeng-Aimeries het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over zaken zoals leveranciers en slimme thermostaten. Daarnaast bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: La Louvière
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 310,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Houdeng-Aimeries?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Houdeng-Aimeries. Dit loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment tellen we ruim 30 bedrijven. Zij werken uitsluitend met het netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke energie-organisaties er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houdeng-Aimeries voor jou is? Vul hierna de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk ook naar service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energiehunter vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Houdeng-Aimeries, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in de tarievenvergelijker check jij eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Houdeng-Aimeries

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders service verlenen. Elke netbeheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Houdeng-Aimeries is Interlux. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente La Louvière valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Houdeng-Aimeries

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: La Louvière
 • Populair merk: Junkers
 • Aandeel groen: 40,00%
 • Postcode: 7110
 • Verbruik stookolie: 2670 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-houdeng-aimeries

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Houdeng-Aimeries ligt dat gemiddeld op circa 1465 m3 en 3420 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. De genoemde zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Vaak is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen tref je specificaties over type stroom/gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Houdeng-Aimeries, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een relevante prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energie-onderneming. Denk aan www.lampiris.be of www.eneco.be. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Houdeng-Aimeries


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €295 bonus betekenen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hieronder lees je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Tip 5: kies voor een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Houdeng-Aimeries. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En misschien ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Houdeng-Aimeries. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt je betreffende energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een nieuwe leverancier. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Aspiravi. Daarna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Houdeng-Aimeries vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Houdeng-Aimeries en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Houdeng-Aimeries

Bijna alle organisaties leveren op dit moment groene stroom in Houdeng-Aimeries. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Houdeng-Aimeries vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente La Louvière zien we nogal wat initiatievenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7110. In de regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Mega juli 2024.