Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haine-Saint-Pierre

Zonder problemen energie vergelijken in Haine-Saint-Pierre? Geholpen door onze vergelijker ontdek je supersnel alle erkende aanbieders. Voorbeelden zijn Mega & Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Haine-Saint-Pierre de scherpste prijs kan bieden. Voorts lees je via de Energiehunter handige info over topics als stroomtarieven en de slimme meter. Voorts bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: La Louvière
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 265,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Haine-Saint-Pierre?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Haine-Saint-Pierre. Dit varieert van Eneco tot een speler als Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel tellen we ruim 30 leveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haine-Saint-Pierre is in juli 2024? Vul vlug jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool check je direct de goedkoopste energieleverancier van Haine-Saint-Pierre, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van jouw input in de Energiehunter detecteer jij eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Haine-Saint-Pierre

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van leveranciers en de prijzen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Haine-Saint-Pierre heet Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente La Louvière wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Haine-Saint-Pierre

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: La Louvière
 • CV Merk: Atag
 • Aandeel duurzaam: 39,60%
 • Hoofdpostcode: 7100
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2630 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-haine-saint-pierre

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met je woning en gezinssituatie. Onder andere het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Haine-Saint-Pierre is dit gemiddeld zo’n 1445 m3 en 3400 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle populaire energie aanbieders. Bij elk pakket zoek je details met betrekking tot type energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Haine-Saint-Pierre, en de welkomstkorting. Kies de partij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieding gevonden? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Bijv. www.octaplus.be of www.elegant.be. De betreffende energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Haine-Saint-Pierre


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €280 winst geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna lees je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktische tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Haine-Saint-Pierre. Daarna bespaar je het meeste geld. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Meestal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Haine-Saint-Pierre. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de nieuwe gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste energieleverancier. Zoals Eneco, ENGIE of Energy People. Ook bespreek je de ingangsdatum van het contract. De aanstaande organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Middels onze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Haine-Saint-Pierre vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Haine-Saint-Pierre en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Haine-Saint-Pierre

Tal van bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Haine-Saint-Pierre. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor het filter “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Haine-Saint-Pierre vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente La Louvière zijn er diverse acties met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7100. In deze omgeving kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Essent juli 2024.