Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hennuyères

Snel online energie vergelijken in Hennuyères? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je supersnel alle erkende energie aanbieders zoals Engie en Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Hennuyères de scherpste prijs kan bieden. Bovendien lees je via de Energiehunter waardevolle informatie over thema’s als onderwerpenen vaste en variabele tarieven. Verder verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Braine-Le-Comte
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 415,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Hennuyères?

Wij zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hennuyères. Dat loopt van Essent tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 bedrijven. Zij gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hennuyères is voor jouw verbruik? Geef snel de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energiehunter ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Hennuyères, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Door middel van selecties maken in de tarievenvergelijker achterhaalt men zonder problemen een contract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hennuyères

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Hennuyères is Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Braine-Le-Comte is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Hennuyères

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Braine-Le-Comte
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 39,00%
 • Postcode: 7090
 • Mazout verbruik: 2570 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-hennuyeres

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Hennuyères ligt dit gemiddeld op 1415 m3 + 3370 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Betreffende contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Doorgaans loont het om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle interessante energiebedrijven. Bij elk abonnement zoek je details over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Hennuyères, en de eventuele korting. Kies de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte actie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. O.a. www.energie2030.be + www.antargaz.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hennuyères


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €280 winst geven. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hierna vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktisch advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Tip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Hennuyères. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Hennuyères. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert de betreffende energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste aanbieder. Onder andere OCTA+, ENGIE of Watz. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Hennuyères vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hennuyères en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Hennuyères

Een aanzienlijk deel van de organisaties faciliteren op dit moment groene stroom in Hennuyères. Op dit front zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Hennuyères vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Braine-Le-Comte zijn er vele projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7090. In deze plaats kan je soms vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Lampirus overstappen.