Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Noirchain

Snel energie vergelijken in Noirchain? Met behulp van de Energiehunter vergelijk je moeiteloos alle verkrijgbare bedrijven zoals Luminus & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Noirchain prijstechnisch het meest interessant is. Verder vind je via onze vergelijker waardevolle info over thema’s als de overstapservice en de slimme meter. Bovendien verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Frameries
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire organisaties in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 340,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Noirchain?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Noirchain. Dit loopt van Eneco tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. In juli 2024 tellen we ruim 35 organisaties. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Noirchain is die past bij jouw verbruik? Voer direct je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Echter, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze energie check je snel de goedkoopste energieleverancier van Noirchain, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Aan de hand van keuzes in de tool ontdekt men simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Noirchain

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van bedrijven en de onkosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Noirchain betreft Interlux. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Frameries valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Noirchain

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Frameries
 • Populaire CV: Oertli
 • Groene energie: 38,80%
 • Postcodegebied: 7080
 • Gem. mazout: 2550 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-noirchain

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Noirchain ligt dat gemiddeld op circa 1405 m3 en nog eens 3360 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De genoemde zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement vind je voorwaarden over soort stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Noirchain, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede aanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.eneco.be. Jouw nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Noirchain


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €275 voordeel geven. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktisch advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigtip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaaradvies 5: Houd de brievenbus dicht

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Noirchain. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En vaak krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Noirchain. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je nieuwe energie-organisatie de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Zoals OCTA+, Lampiris en ook Comfort Energy. Hierna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw betreffende aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Noirchain vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Noirchain en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Noirchain

Tal van aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Noirchain. Toch kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Noirchain vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Frameries kennen we meerdere acties met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7080. Als inwoner van deze plaats kan je vaak heel gunstig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Mega overstappen.