Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thieu

Snel energie vergelijken in Thieu? Geholpen door www.energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle erkende energie aanbieders als Watz & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Thieu het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens bekijk je op deze pagina belangrijke informatie over zaken als o.a. stroomtarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Le Roeulx
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke providers vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 355,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Thieu?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Thieu. Van Engie tot en met Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 30 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Interlux. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thieu voor jou is? Vul vlug jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van onze energie tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Thieu, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van keuzes in de Energiehunter detecteren jullie verrassend eenvoudig een contract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Thieu

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Thieu is Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Le Roeulx wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Informatie over Thieu

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Le Roeulx
 • Populair merk: Ferroli
 • Aandeel groen: 38,40%
 • Postcode: 7070
 • Verbruik Mazout: 2510 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-thieu

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Thieu ligt dit gemiddeld op 1590 m3 en nog eens 3340 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De data die je invult zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Meestal is het voordeliger om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire aanbieders van energie. Van elk abonnement check jij specificaties over herkomst van stroom en gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Thieu, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die matcht met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieding in het lijstje? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energieleverancier. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Thieu


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €365 besparen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina vind jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: isoleer CV-leidingen
 • Tip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Advies 5: switch van energiemaatschappij

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Thieu. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Thieu. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de betreffende energie-organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, Essent of natuurlijk Antargaz. Ook selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Via de Energiehunter achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.watz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Thieu vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Thieu en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Thieu

De meeste energie aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Thieu. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor een filter voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Thieu vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Le Roeulx kennen we verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7070. In deze woonplaats kan je meer en meer heel gunstig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Essent overstappen.