Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Le Roeulx

Eenvoudig energie vergelijken in Le Roeulx? Via www.energiehunter.be tref je supersnel alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Le Roeulx voor jou de beste prijs heeft. Voorts lees je op energiehunter.be bruikbare informatie over onderwerpen als verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Ook vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Le Roeulx
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 495,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Le Roeulx?

Wij zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Le Roeulx. Dat gaat van Antargaz tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 20 bedrijven. Deze werken uitsluitend met het net van Aiesh. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Le Roeulx is voor jouw verbruik? Vul gelijk jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energietarievenvergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Le Roeulx, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door middel van selecties maken in de energievergelijker ontdekt men probleemloos een contract dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Le Roeulx

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van aanbieders en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Le Roeulx is Aiesh. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Le Roeulx valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Le Roeulx

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Le Roeulx
 • CV ketel: Agpo
 • Groene energie: 0,329%
 • Centrale postcode: 7070
 • Gem. mazout: 2180 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-le-roeulx

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Le Roeulx ligt dit gemiddeld op 1405 m3 & 3410 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze aspecten zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracten kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Normaal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van elk contract zoek jij specificaties met betrekking tot herkomst energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Le Roeulx, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante korting gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de onderneming. Bijv. www.lampiris.be en ook www.eni.com. Jouw toekomstige aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Le Roeulx


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €370 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bezuinigtip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaartip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 4: de gevels isoleren.
 • Tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Le Roeulx. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Le Roeulx. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt de gekozen energieleverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe partij. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en ook Belpower. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze vergelijker ontdek je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij goedkope tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Le Roeulx vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Le Roeulx en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Le Roeulx

Een aanzienlijk deel van de leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Le Roeulx. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Le Roeulx vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Le Roeulx zijn er verscheidene stappen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7070. In de regio kan je steeds vaker heel gunstig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Poweo afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente