Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Merbes-Le-Château

Op je gemak energie vergelijken in Merbes-Le-Château? Via de Energiehunter tref je snel en simpel alle beschikbare bedrijven als bijv. Watz & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Merbes-Le-Château prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je op deze website handige informatie over zaken zoals energiegebruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Merbes-Le-Château
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 290,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Merbes-Le-Château?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Merbes-Le-Château. Dit loopt van Lampirus tot en met Mega, er zijn opties bij de vleet. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 energie aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Merbes-Le-Château voor jou is? Geef snel jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een storing, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door de energietarievenvergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Merbes-Le-Château, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door middel van keuzes in de vergelijkingstool zoek je verrassend eenvoudig een energieproduct dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Merbes-Le-Château

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van energiebedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Merbes-Le-Château is Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Merbes-Le-Château valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Merbes-Le-Château

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-merbes-le-chateau

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Merbes-Le-Château gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1580 m3 & 3380 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaliter is het verstandig om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een tabel met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten zoek jij informatie zoals type stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Merbes-Le-Château, en de eventuele korting. Kies de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en www.belpower.be. De betreffende energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Merbes-Le-Château


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €265 rendement bieden. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder check je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaaradvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktische tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Merbes-Le-Château. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in de basis: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Merbes-Le-Château. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert de nieuwe gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Eni. Hierna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De toekomstige organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Merbes-Le-Château vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Merbes-Le-Château en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Merbes-Le-Château

De meeste energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Merbes-Le-Château. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Merbes-Le-Château vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Merbes-Le-Château zijn er vele stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6567. In deze omgeving kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Luminus afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente