Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beaumont

Snel online energie vergelijken in Beaumont? Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je eenvoudig alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Eneco & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Beaumont de laagste prijs hanteert. Tevens lees je via de energievergelijker uitgebreide informatie over onderwerpen zoals verbruik in de regio en slimme thermostaten. Bovendien komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beaumont
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 335,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Beaumont?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Beaumont. Dit loopt van Essent tot Luminus, de keuze is enorm. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Aiesh. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energiebedrijven je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beaumont voor jou is? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Beaumont, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. D.m.v selecties in onze vergelijker bekijk jij gemakkelijk een energieproduct dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Beaumont

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van aanbieders en de kosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Beaumont is Aiesh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beaumont is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Beaumont

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Beaumont
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel duurzaam: 0,319%
 • Centrale postcode: 6500
 • Mazout verbruik: 2080 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-beaumont

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Beaumont is dit gemiddeld zo’n 1560 m3 en nog eens 3360 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In algemene zin loont het om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle grote leveranciers en contracten. Van elk abonnement lees jij info over soort energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Beaumont, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de onderneming. Bijv. www.energie2030.be en ook www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Beaumont


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €350 besparen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigtip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Beaumont. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Beaumont. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de toekomstige gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris en ook Eni. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie toekomstige energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ecopower.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Beaumont vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Beaumont en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Beaumont

Veel energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Beaumont. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan een filter voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Beaumont vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Beaumont zien we allerlei initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6500. In de regio kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Engie afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente